Dekra

Automotive

DEKRA

Metanous ontwikkelde onder andere een smartphone-toepassing voor het uitvoeren van auto-expertises en middlewareoplossingen voor interne en externe integraties.

Efficiëntiewinst door het gebruik van mobiele toepassingen op maat

DEKRA is actief in de uitvoering van schade-expertises en -afhandeling naar aanleiding van een ongeval, brand, waterschade, diefstal, enz. in zowel de automotive als non-automotive sector.

Metanous ontwikkelde een REST API waarmee verzekeraars schadegevallen rechtstreeks kunnen doorsturen naar DEKRA. Alle gegevens, foto’s en documenten omtrent een schadegeval kunnen onmiddellijk doorgestuurd en opgeladen worden. De stand van zaken per DEKRA-dossier is gemakkelijk raadpleegbaar. Onder andere Argenta maakt intensief gebruik van deze integratie.

Daarnaast ontwikkelde Metanous een mobiele app waarmee experten een volledige expertise ter plaatse kunnen uitvoeren. Nadat men tot een akkoord over de geleden schade gekomen is, kan de getroffen partij onmiddellijk bevestigen en wordt het dossier onmiddellijk aangepast. Op deze manier worden de dossiers  vlotter afgehandeld, kunnen de premies sneller door de verzekeraar uitbetaald worden en komt er meer tijd vrij voor experts om de kern van hun taak uit te voeren.

Deze toepassingen zorgden voor een aanzienlijke tijdsbesparing bij zowel de experten als de backoffice-administratie.

'Metanous is een betrouwbare business partner waarbij we steeds opnieuw kunnen rekenen op kwaliteit en deskundigheid. Dit geldt zowel voor de projectmatige samenwerking die we hebben met Metanous als voor de algemene support.'

Valérie Maes - DEKRA

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!