METANOUS 29 MAART 2022 LR 310

Cyber threats

Security

Information Security is cruciaal voor business continuïteit en bepaalt in grote mate de veerkracht van een onderneming. Het voorzien van back-up/recovery procedures, een optimale bescherming tegen hacking en de juiste veiligheids- procedures zijn hierbij essentieel.

Cybersecurity is een basisvereiste geworden

Cyberbedreigingen affecteren elk type onderneming wereldwijd, ongeacht de industrie waarbinnen de onderneming actief is. Aangezien deze risico's razendsnel evolueren en complexer worden heeft uw bedrijf meer dan ooit nood aan de juiste kennis en bescherming.

Metanous biedt de nodige kennis en bouwt voor u de juiste security mindset en architectuur. Hiervoor combineren we onze kennis en ervaring met partnerships met bedreven professionals. We geven advies gericht op security best practices die het verschil kunnen maken en passen deze ook toe binnen uw softwareproject.

 

Metanous bouwt een sterk partnerschap op met onze klanten en helpt hen een evoluerend cyberthreadlandschap te begrijpen, analyseren en tegen te gaan.

Boris Rogge

Metanous weet dat u niet enkel nood heeft aan een generieke oplossing omdat elke industrie specifieke uitdagingen heeft. Wij identificeren uw risico's en voeren op basis daarvan onze security scan uit.

Security Risk Assessment (SRA)

  • Bepalen scope
  • 1-op-1 gesprekken met sleutelfiguren
  • Bundelen gecapteerde informatie in risico-jargon
  • Inschatting risiconiveaus
  • Concensus-vergadering
  • Finaal overzicht risico niveaus en bijbehorende risico's

Security Scan (SSC)

Op basis van de SRA wordt een security scan uitgevoerd  op zowel de OT- als IT-infrastructuur. Hierbij gaan we uiterst omzichtig te werk en geven een accuraat overzicht van de gevonden zwakheden. Op basis van de gedetecteerde problemen wordt een actieplan opgesteld.

Zowel de SRA als de SSC worden op regelmatige herhaald zodat nieuwe bedreigingen snel kunnen geïdentificeerd worden.

samenwerken

Hulp nodig bij uw cyber security?

Onzeker over uw huidige beveiliging? Uw oplossing laten bekijken door het oog van een ethical hacker? Neem contact op en wij bekijken samen met u wat de nodige stappen zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!