METANOUS 29 MAART 2022 LR 503

Waarom is modernisering essentieel?

Verouderde software kan je groei belemmeren. Modernisering is cruciaal om concurrentieel te blijven, de prestaties van je software te verbeteren en de complexiteit te verminderen. Herontwikkeling in hedendaagse technologieën zorgt voor verbeterde efficiëntie, betere beveiliging en meer flexibiliteit. Modernisering biedt bedrijven de kans om hun technologische infrastructuur toekomstbestendig te maken en innovatie te stimuleren.

Herkenbare problemen?

Technology

Verouderde technologie

Verouderde technologie belemmert bedrijven om te concurreren in een dynamische markt omdat ze niet kunnen profiteren van de nieuwste innovaties en verbeteringen.

Cost

Hoge onderhoudskosten

Verouderde software brengt vaak hoge onderhoudskosten met zich mee. Naarmate de technologie veroudert, worden updates en patches steeds duurder en tijdrovender.

Performance

Verminderde performance

Vaak neemt de performantie af na verloop van tijd. Omdat de technologie niet meer wordt bijgewerkt kunnen inefficiënties en tekortkomingen in de code ontstaan wat resulteert in langere laadtijden, trage respons en algemene vertragingen in de werking van de software.

Security

Veiligheidsrisico's

Verouderde software brengt aanzienlijke veiligheidsrisico's met zich mee aangezien deze niet langer wordt ondersteund met beveiligingsupdates. Kwetsbaarheden in de software blijven onopgelost waardoor deze een gemakkelijk doelwit wordt voor cyberaanvallen.

Scaling

Schaalbaarheidsproblemen

Oudere systemen zijn mogelijk niet ontworpen om uit te breiden of te adapteren waardoor het lastig wordt om snel te reageren op veranderingen in de markt. Dit kan de groei van een bedrijf belemmeren.

Integration

Gebrek aan integraties

Verouderde software kan het moeilijk maken om te integreren met externe systemen, waardoor bedrijven kansen missen om processen te vereenvoudigen of automatiseren.

Flexibility

Gebrek aan flexibiliteit

Verouderde systemen missen vaak flexibiliteit, waardoor het lastig is om snel te reageren op veranderingen. Dit kan de groei en concurrentiepositie van een bedrijf negatief beïnvloeden.

Ux

Slechte gebruikerservaring

Een slechte gebruikerservaring door verouderde interfaces en beperkte functionaliteit. Dit kan leiden tot frustratie bij gebruikers en verminderde productiviteit.

Athena

Je wil graag je software moderniseren?

Metanous staat klaar om je te begeleiden bij het moderniseren van je software, ongeacht de omvang van je project. Met onze technische expertise zorgen we ervoor dat je software voldoet aan de nieuwste normen en trends in de industrie. Of het nu gaat om het migreren naar de cloud, het implementeren van nieuwe technologieën of het verbeteren van de gebruikerservaring, wij staan voor je klaar. Samen ontwikkelen we oplossingen die niet alleen voldoen aan je huidige behoeften, maar ook klaar zijn voor de toekomst. Benieuwd hoe we dat doen? Bekijk hieronder hoe we te werk gaan bij Metanous.

Laten we samenwerken!

Hoe wij te werk gaan

1

Analysetraject

We beginnen met een grondige analyse, waarbij we de kernbehoeften van het project vaststellen en vertalen naar concrete specificaties. Vervolgens stellen we een gedetailleerd plan van aanpak op, gebaseerd op deze analyse, waarin de doelstellingen, stappen en tijdslijn van het project worden beschreven. Zo zorgen we voor een gestructureerde en efficiënte ontwikkeling die perfect aansluit bij de behoeften van onze klanten.

2

Wireframing en design

Wireframing en design vormen de bouwstenen van een succesvolle online aanwezigheid. Met wireframing worden de structuur en lay-out van een website gevisualiseerd, terwijl design zich richt op het creëren van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interface. Samen vormen ze de basis voor een boeiende digitale ervaring voor je gebruikers.

3

Softwareontwikkeling

We geloven in het creëren van toekomstbestendige oplossingen die aansluiten bij jouw visie en groeiplannen. Samen met jou bouwen we aan software die niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook flexibel genoeg is om mee te groeien met veranderende eisen en technologische ontwikkelingen. Onze aanpak omvat het gebruik van state-of-the-art technologieën om innovatieve en performante oplossingen te leveren die de concurrentie voorblijven. Daarbij verliezen we nooit de belangrijke aspecten zoals kost, schaalbaarheid en veiligheid uit het oog.

4

Testing en validatie

Bij het testen en valideren van software streven we naar perfectie. We nemen de tijd om elke functionaliteit grondig te controleren, van de kleinste details tot de grote processen. Door middel van uitgebreide tests en validaties zorgen we ervoor dat de software foutloos werkt en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ons doel is om een betrouwbare en robuuste oplossing te leveren die voldoet aan de verwachtingen van onze klanten en hun gebruikers.

5

Opvolging en onderhoud

We monitoren voortdurend de prestaties, voeren updates uit en lossen eventuele problemen snel op. Door proactief te zijn, zorgen we ervoor dat de software altijd up-to-date is en blijft voldoen aan de behoeften van onze klanten. Ons doel is om een langdurige en betrouwbare relatie op te bouwen, waarbij we de software onderhouden en optimaliseren voor maximale tevredenheid.


Hatcherylaptop

Voorbeeld

Petersime, digitale transformatie binnen de broedindustrie

We hebben Petersime geholpen hun lokale broeierijsoftware te vervangen door cloud software en IoT. Deze verandering verbeterde niet alleen de operationele efficiëntie, maar biedt ook real-time monitoring en gegevensanalyse aan aan hun klanten. Nu profiteren broeierijen van schaalbaarheid, flexibiliteit en veiligheid terwijl IoT hen helpt processen nauwkeuriger op te volgen en te optimaliseren. Dit helpt Petersime voorop te blijven lopen in hun sector. Zo werd de weg vrijgemaakt voor slimmere, efficiëntere broeierijen wereldwijd.

METANOUS 29 MAART 2022 LR 165

Overtuigd? Contacteer ons.

Metanous staat voor je klaar! Of je nu een nieuwe softwareoplossing wil ontwikkelen, je bestaande systemen wil moderniseren of hulp nodig hebt bij een ander IT-project, wij hebben de expertise en ervaring in huis. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan.

Laten we samenwerken!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!