METANOUS 29 MAART 2022 LR 548

onze diensten

Waarmee we je graag helpen!

Metanous is gespecialiseerd in software-ontwikkeling op maat binnen een aantal sectoren. Hierbij trachten we een one-stop-shop te zijn voor onze klanten. Afhankelijk van uw project vervullen wij mogelijks een andere rol: klankbord, adviseur, architect, ontwikkelaar, of al deze rollen gecombineerd.

Hoe kan Metanous je verder helpen?

Metanous ontwikkelt software op maat in nauwe samenwerking met onze klanten. Onze technische expertise in combinatie met onze domeinkennis zorgen voor state-of-the-art technische en functionele oplossingen die uw bedrijf vooruit helpen. Samenwerken met Metanous betekent: kwaliteit, teamwork, creativiteit, passie, verantwoordelijkheid en integriteit.

Technische denkers, digitale doeners: maatsoftware met een persoonlijke aanpak!

METANOUS 29 MAART 2022 LR 545

Benieuwd naar de opportuniteiten voor jouw bedrijf?

Gebruik ons canvas als leidraad en ontdek waar er voor uw business digitale winst ligt.

Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer ons. We helpen je met plezier verder!

Download canvas

onze methodologie

Een oplossing op maat in 8 stappen

Lees hier meer over onze methodologie.

01

Initiële workshop/brainstorm

Om een goed beeld te krijgen van de noden van onze klant en de vereisten waaraan het softwareplatform moet voldoen, starten we elk project met een brainstormsessie of workshop. Zo brengen we de huidige situatie in beeld en zoeken we naar de beste oplossing.

02

Workflow

We bekijken de workflow die moet worden geautomatiseerd door onze softwareoplossing. Door elke stap te doorlopen, krijgt het idee voor de applicatie vastere vorm.

03

Analyse & wireframes

Op basis van de verzamelde informatie voeren we een analyse uit. Deze bestaat doorgaans uit een drietal onderdelen:

  1. Wireframes: functionele beschrijving

  2. Architectuur: technisch uitgewerkt architectuurdocument

  3. Visuals: grafisch ontwerp voor de toepassing, de mobiele app of het web-platform

04

Ontwikkelomgeving opzetten

Zodra de analyse is afgerond, starten we met het opzetten van de ontwikkelomgeving. Daarbij gebeurt het build proces, de opvolging van het ontwikkelen en de uitrol zo veel mogelijk automatisch.

05

Ontwikkeling

Afhankelijk van de gebruikte technologie en de gewenste oplossing gaan onze developers aan de slag met front-end, back-end, mobiele apps, integraties, enzovoort. We ontwikkelen algoritmen, meten performantie en zetten tests op. We leveren de software gefaseerd op. Zo kunnen we snel bijsturen waar nodig en komen we snel tot een werkend prototype.

06

Kwaliteitscontrole

Bij elke iteratie wordt de opgeleverde code getest. Dat gebeurt deels automatisch, via unit testen, GUI-testen en integratie-testen, en deels exploratief. Pas als een onderdeel voor alle testen slaagt, wordt het beschikbaar gesteld.

07

Opstart

Zodra alle nodige features ontwikkeld zijn, alle testen werden uitgevoerd en de vereiste integraties functioneel zijn, wordt de nieuwe software beschikbaar gesteld. Afhankelijk van het project kan dit vele vormen aannemen: toevoegen in een app store, uitrol binnen de organisatie, een nieuw webplatform en ga zo maar door.

08

Monitoring & evaluatie

Na oplevering voorzien we steeds een evaluatiemoment met de klant. Indien gewenst staan we ook in voor de monitoring en het onderhoud van je nieuwe softwareoplossing.

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!