Ed 259 Xcri6cpkkjs Unsplash

IoT & smart devices

Signco Serv, online mobiliteitsplatform

Voor Signco ontwikkelde Metanous een online platform voor de meting, verwerking en presentatie van data inzake fiets- en autoverkeer. Met een steeds toenemende mobiliteit en de problemen en behoeften die daaruit voortvloeien, is de monitoring en analyse van verkeer gelinkte data cruciaal geworden in de uitwerking van een efficiënt beleid.

Digitalisering van kerntaken

Signco Serv is een intelligent cloud gebaseerd platform dat Signco en haar klanten toelaat om hun kerntaken op een vlotte manier uit te oefenen. Een aantal van deze taken zijn:

  • Het opvolgen van real-time data
  • Analyse uitvoeren op meetdata
  • Geavanceerde rapportering
  • Sturing van verkeersstromen
  • Delen van meetdata met derden
  • Gebruik van historische data

Het platform werd gebouwd bovenop het Metanous Adaptive Platform en 100% aangepast aan de noden van Signco. Het platform is 24/7 actief, is geconnecteerd met honderden meettoestellen die ondertussen meer dan een miljard voertuigen hebben  gemeten. Daarnaast zijn er honderden gebruikers en  worden er dagelijks tientallen rapporten gegenereerd. Meer informatie over hoe het platform werd gebouwd vindt u hier.

Visual Case

Integratie van IoT

Het Signco Serv platform integreert vele verschillende types toestellen. Van periodiek tot permanent online, van fietstelpaal tot ANPR camera, van meettoestel tot verkeerslicht: voor elk type toestel wordt specifieke data gecapteerd en verwerkt. Door middel van scenariobeheer kan de werking van de verschillende toestellen gekoppeld wordt om zo de verkeerstromen te optimaliseren.

 

Een innovatieve webapp

Signcoserv1

Overzicht

Signcoserv2

Analyse

Signcoserv4

Scenario's

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!