IoT-netwerk als digitalisering in de pluimveesector

Als wereldleider in broedmachines voor pluimvee is Petersime steeds op zoek naar geavanceerde technologieën die de productiecapaciteit in broederijen verder helpen optimaliseren. Daarom werkt het bedrijf samen met Metanous, een toonaangevende softwareleverancier, om een wereldwijd IoT-netwerk te lanceren voor het aansturen en opvolgen van broedmachines.

 

Het nieuwe IoT-netwerk biedt ondersteuning bij elk aspect van het productieproces in de broederij en helpt zo bij het verbeteren van de algehele productiviteit. Dankzij het platform is alle relevante informatie over de verschillende processen binnen de broederij digitaal ter beschikking. Gebruikers hebben op afstand toegang tot realtime gegevens over de prestaties van hun broedmachines, waardoor ze efficiënter en productiever kunnen werken. Bovendien verstuurt het netwerk waarschuwingen bij afwijkingen of problemen, zodat er sneller ingegrepen kan worden.

"We zijn erg blij dat we samen met Metanous kunnen werken aan deze belangrijke stap vooruit in de broedmachinesector," aldus Paul Degraeve, CEO bij Petersime. "Dankzij dit IoT-netwerk kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en hen helpen om hun productieproces verder te optimaliseren."

 

Athena

We zijn erg blij dat we samen met Metanous kunnen werken aan deze belangrijke stap vooruit in de broedmachinesector

Paul Degraeve - CEO Petersime

Metanous is al jaren een toonaangevende speler op het gebied van performante software-oplossingen voor machinebouwers. "We zijn trots dat we onze expertise hebben kunnen inzetten om dit wereldwijde IoT-netwerk voor Petersime te ontwikkelen," aldus Boris Rogge van Metanous. "We geloven dat dit platform een belangrijke bijdrage zal leveren aan de productiviteit en efficiëntie van broedmachines overal ter wereld."

In de komende maanden zal het IoT-netwerk van Petersime en Metanous verder worden uitgebreid. Er wordt gewerkt aan het opschalen van het netwerk naar meer dan 5.000 machines wereldwijd, wat het tot één van de grootste in zijn soort zal maken.

Daarnaast zal het platform in de toekomst ook AI-algoritmen gaan toepassen om de gegevens van het IoT-netwerk te analyseren en te gebruiken om nog preciezere inzichten te geven in de prestaties van broedmachines en hun efficiëntie bijkomend te verhogen.

"We zijn erg enthousiast over de volgende stappen voor ons IoT-platform," aldus Petersime. "We blijven innoveren om onze klanten te voorzien van de beste oplossingen om hun productieproces te verbeteren. Met dit netwerk kan Petersime zijn positie als marktleider in de broedmachinesector verder verstevigen en blijven we ook de nummer één op het vlak van technologische innovatie.”


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!