Hotel

Wat Metanous kan leren van de hotelsector

šŸŒāœˆļø Wat de zomerreizen Boris Rogge hebben geleerd: "Digitale oplossingen zijn essentieel, maar het is de dienstverlening via die tools die het gemak omzetten in een uitzonderlijke ervaring."

Gedurende de zomer hadden mijn familie en ik het geluk om een reis te kunnen maken naar Maleisiƫ, Singapore en Indonesiƫ.

Gedurende onze bijna vier weken durende reis verbleven we op 12 verschillende plaatsen, waaronder pensions en hotels. Deze accommodaties verschilden qua kwaliteit en omvang, variƫrend van budgetopties tot luxueuzere opties. Sommige werden beheerd door lokale bewoners, terwijl andere deel uitmaakten van bekende hotelketens. We verbleven in plaatsen met slechts een paar kamers en andere met honderden kamers. Ze bevonden zich in diverse omgevingen, zoals jungles, steden en in de buurt van populaire stranden.

De meeste van deze plaatsen probeerden digitale oplossingen te integreren in hun interacties met gasten. Dit varieerde van het boeken van kamers via hun websites tot het gebruiken van onze telefoons om onze hotelkamerdeuren te ontgrendelen, en zelfs het leveren van diensten via platforms zoals WhatsApp.

Hoewel sommige van deze digitale gemakken nuttiger waren dan andere, merkten we op dat ze alleen echt waarde toevoegden wanneer er een persoonlijke touch bij betrokken was. Ongeacht hoe handig de technologie ook was, als het 'alleen maar digitaal' was, voelde het meer als een ergernis dan als een dienst.

Onze eigen ervaring toonde ons dat het niveau van dienstverlening niet werd bepaald door de grootte of locatie van de accommodatie. Sommige kleine hotels waren uitstekend in het leveren van service via digitale middelen, terwijl bepaalde grote internationale ketens moeite hadden om de juiste balans te vinden. Aan de andere kant waren er ook grote hotels die succesvol digitale oplossingen combineerden met uitzonderlijke service, terwijl sommige kleinere hotels hier niet in slaagden.

Op basis van wat ik heb waargenomen tijdens mijn zomerse reizen, ben ik nu nog meer overtuigd dat de digitale tools die we creƫren van topklasse moeten zijn, maar het is de kwaliteit van de service die we ermee leveren die ons echt onderscheidt. Na het zien van de impact die een goed uitgevoerde digitale service kan hebben, ben ik vastbesloten ervoor te zorgen dat de bedrijven waarbij ik betrokken ben, deze aspecten prioriteren en onze klanten de best mogelijke service bieden

Eerst gepubliceerd opĀ 28 augustus 2023.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!